Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Z. (1780 niezalogowanych)
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
a rejestrowałeś się już w tych pośrednictwach pracy? nic się nie udało znaleźć 'pod Ciebie' ?
Ja jestem mało odpowiednią osobą co do udzielenia rad w poszukiwaniu pracy, bo sama jej poszukuję bezskutecznie Ale trzymam za Ciebie kciuki Mariusz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
Po poszukiwaniach i zarejestrowaniu sie w mozliwych firmach oraz agencjach niestety zero odzewu:// Rozumiem, ze kryzys jest wszedzie ale az takiego zerowego odzewu ze strony potencjalnych pracodowcow dlugo nie widzialem:// Ludzie co sie dzieje? Czy w Norwegii jest az tak ciezka z praca czy o co chodzi? Rozumiem,ze im wieksze znajomosci tym lepiej ale jak sie ich nie ma to co czlowiek ma zrobic?! Pozostaje szukanie nie wiem juz gdzie i cierpliwe czekanie chodz czas nie jest przyjzany bo nie stoi w miejscu lecz pedzi dalej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Niestety w Norwegii tak jest że większość pracodawców nie odpowiada na wysłane cv, jest to dość irytujące dla kogoś kto poszukuje pracy ale oni już tak mają, więc musisz się uzbroić w cierpliwość choć wiem że to nie łatwe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
Niestety w Norwegii tak jest że większość pracodawców nie odpowiada na wysłane cv, jest to dość irytujące dla kogoś kto poszukuje pracy ale oni już tak mają, więc musisz się uzbroić w cierpliwość choć wiem że to nie łatwe...
To nie jest tak do Końca jak Piszesz .
Mój Pracodawca , a widzę to bardzo często i gęsto , Otwiera każdy list z Cv i pobieżnie przegląda KAŻDE bez wyjątku , jednak niektóre po takiej operacji , lądują od razu w Koszu , a inne segreguje wg zawartego opisu .
Zauważyłem a Mam taką możliwość , że w Koszu lądują takie , które odpowiadają na ogłoszenie w systemie ...> witam... szukam ...pozdrawiam... HAU...Hau hau...< oraz nie związane z danym ogłoszeniem .
---
Pracę zazwyczaj dostają Te >CV< które w opisie mają wiedzę o firmie jak stoi finansowo , kto jest szefem i do kogo imiennie w firmie jest kierowane podanie , oczywiście zgodnie z szukanym kandydatem do danej Pracy .
---
Moja Firma dorywczo , przyjmuje Ludzi Na Projekty , jak trafi się duża robota i jest potrzebny konkretny TEN Fachowiec ... z popartą praktyką zawodową oraz referencjami od poprzedników .Podane chociażby Konkretne telefony do SZEFÓW ...!!! .
---
To , że się poda samą Nazwę Firmy w której się pracowało , nic Nie daje .
Ponieważ w zwyczaju jest , że jeżeli podaję nr do byłego szefa , to jest to równorzędne z tym iż o tym fakcie tego gościa uprzednio Poinformowałem ...
Taka sobie rekrutacyjna kultura zawodowa .
---
Ostatnio ,Sam składałem Podania o Pracę jako Kierowca ... kat.-C-D- . do sześciu firm w Mojej Wiosce ... zgodnie z szablonem jaki został zaakceptowany przez Mojego Szefa ...J.Wyżej opisałem .
---
I w przeciągu Dwóch tygodni , Dostałem Sześć Odpowiedzi Zwrotnych z różnym Skutkiem to fakt ... Niemniej takie odpowiedzi Mam w swojej skrzynce Pocztowej , oraz dwa Konkretne Listy Ofertowe .
---
Jednak , Ja poświęciłem sobie , po parę godzin na każdą ofertę Indywidualnie . Zajrzałem Na Oficjalne strony z >PROFF< włącznie i wykazałem iż mam podstawowe pojęcie o danej firmie , oraz o ewentualnym stanowisku pracy o jakie się ubiegam .
---
Ba ... wszystko to tłumaczyłem żmudnie przez Gogle , oraz zaznaczałem iż język znam jedynie szczątkowo i przez translator ...
---
Reasumując
Jak ktoś składa CV jak śmieci , to i tak są One Traktowane .
Te co reprezentują minimum wiedzy o firmie , Przeważnie są Traktowane Poważniej , chociaż nie zawsze z takim skutkiem , na jaki My Osobiście Oczekujemy .
---
To takie tam ... bla...bla , bla z Moich Osobistych Spostrzeżeń oraz fizycznej praktyki .
ECH
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
Kurcze jestem w szoku po tym co napisales!! Staram sie aby moje CV bylo na tyle dobre aby zainteresowac potencjalnego pracodawce. Opisane jest w nim wszystko co dotychczas robilem, gdzie pracowalem, od kiedy do kiedy, oraz dane kontaktowe poparte referencjami. Wiem,ze nie jest latwo znalesc prace tak od reki, niestety musze byc cierpliwym. dziekuje za rade oraz mam pytanie czy masz moze wiedze lub znasz adresy stron na ktorych moglbym sie jeszcze zarejestrowac? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
100kaa napisał:
Kurcze jestem w szoku po tym co napisales!! Staram sie aby moje CV bylo na tyle dobre aby zainteresowac potencjalnego pracodawce. Opisane jest w nim wszystko co dotychczas robilem, gdzie pracowalem, od kiedy do kiedy, oraz dane kontaktowe poparte referencjami. Wiem,ze nie jest latwo znalesc prace tak od reki, niestety musze byc cierpliwym. dziekuje za rade oraz mam pytanie czy masz moze wiedze lub znasz adresy stron na ktorych moglbym sie jeszcze zarejestrowac? Pozdrawiam

Dla norweskiego pracodawcy najwazniejsze sa "nøkkelkvalifikasjon", tez to zamiesciles? A wyslales tez søknad razem z cv?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Anna82 napisał:
Niestety w Norwegii tak jest że większość pracodawców nie odpowiada na wysłane cv, jest to dość irytujące dla kogoś kto poszukuje pracy ale oni już tak mają, więc musisz się uzbroić w cierpliwość choć wiem że to nie łatwe...

anno no z całym szacunkiem i ja się nie zgodzę ,firmy odpisują i dziękują za aplikację ,odpisują negatywnie np.iż już znalezli lub miałam przypadek jak pani wyraznie odpisała ,żeby zgłosić się do ich filli w innym mieście a ona przesyła dokumenty lub wyrażają wrecz ochotę zatrudnienia osób tam już przebywających nie wiem może chodzi o jakieś dotacje ,dofinansowania
tak że różnie to bywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
100kaa napisał:
Po poszukiwaniach i zarejestrowaniu sie w mozliwych firmach oraz agencjach niestety zero odzewu:// Rozumiem, ze kryzys jest wszedzie ale az takiego zerowego odzewu ze strony potencjalnych pracodowcow dlugo nie widzialem:// Ludzie co sie dzieje? Czy w Norwegii jest az tak ciezka z praca czy o co chodzi? Rozumiem,ze im wieksze znajomosci tym lepiej ale jak sie ich nie ma to co czlowiek ma zrobic?! Pozostaje szukanie nie wiem juz gdzie i cierpliwe czekanie chodz czas nie jest przyjzany bo nie stoi w miejscu lecz pedzi dalej.

nie wiem po co ci do cholery te znajomości ,szukaj aż znajdziesz ,podejrzewam, że jesteś typem prowadzenia ciągle za rękę

a propo twego CV jesli piszesz w nim ze jesteś informatykiem z wykształceniem i dodatkowo budowlańcem to kto do cholery chce takiego bezużytecznego pracownika wez się ogarnij
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Gdybys byl tynkarzem i pracowal na duomix 2000 - to cie biore ale informatyka niestety nie trza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
100kaa napisał:
jak masz mydlo i powidlo w cv i napisane byle jak... pewnie jeszcze z formulka ze sie zgadzasz na przetwarzanie danych osobowych to masz zero odzewu... a poza tym jest maj... wakacje niebawem i norki wakacjami mysla a nie CV... na to co skladales miesiac temu to moze przyjsc odpowiedz nawet i we wrzesniu... tutaj zyje sie woooooolniej.... po rpstu, nie goraczkuj sie tak...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok